Assisi

We rijden richting Assisi en belanden op de parkeerplaats Porto Nuovo aan de voet van de stad. Daar zou je volgens de gidsen met een camper kunnen overnachten, maar het lijkt toch meer op een gewone parkeerplaats met heel veel touringcars. Wel worden we bij de ingang waar je een ticket moet nemen automatisch herkend als “camper” (met het bijbehorende tarief…). De beheerder wijst ons waar we mogen staan, gewoon op de plaatsen voor personenauto’s. We nemen 2 plekken in beslag.

De stad ligt veel hoger, maar gelukkig kunnen we eerst via een paar roltrappen omhoog. Het weer is goed en helder, de stad ligt op een berg met mooie uitzichten. 

Ons doel is de basiliek van Franciscus. Die blijkt precies aan de andere kant van de stad te liggen. Assisi verrast ons als prachtige stad en het is geen straf om er door heen te lopen (behalve dan dat er veel geklommen en gedaald moet worden). De kerk heeft mooie wandschilderingen over het leven van Franciscus, de klim is beslist de moeite waard.

Op een paar km afstand vinden we een plaats voor de nacht op camping Village Assisi. De camping maakt een wat afgetrapte indruk. Er zijn wel goede voorzieningen, met een langzame Wifi. ’S Avonds zie je vanaf de camping Assisi prachtig verlicht liggen.