Cervia

Het regent een beetje. We willen eerst naar Ravenna en daarna ergens aan de kust een plek zoeken om te overnachten.

Weer gaan we door uitgestrekte tuinbouwgebieden. De Po-vlakte is vruchtbaar, de dorpen zien er meestal welvarend uit. 

In Ravenna vinden we een goede parkeerplaats om het centrum te bezoeken bij Rocca Brancaleone. Het is een fort dat in 15e eeuw door de Venetianen gebouwd is. Nu is het een ommuurd park in Ravenna.

  We bezoeken een paar kerken, waaronder de Sant’ Apollinaire Nuovo. 

Daar bewonderen we de prachtige mozaïeken langs de wanden van de kerk. Deze kerk stamt uit de 6e eeuw. De mozaïeken beelden de martelaren uit. Hoog bovenin zie je een “stripverhaal” over het leven van Jezus. Maar de panelen zijn kleiner en lastiger goed te zien. De vissende discipelen en het net “aan de andere kant” voor de wonderbare visvangst staat er ook bij. in de kiosk kopen we ansichtkaarten van deze afbeeldingen.

Via de piazza del Popolo, waar we een ijsje eten, lopen we terug naar de camper. Cor herinnert zich ooit door de burgemeester van Ravenna ontvangen te zijn in de bovenzaal van het stadhuis. Samen met 50 andere gedelegeerden van een EU conferentie over ICT in het onderwijs, dat wel.

Inmiddels pakken zich donkere wolken samen, maar we bereiken onze camper voordat het gaat regenen. 

In Pinarella di Cervia vinden we de uitstekende camping Adriatico, waar we aan de rand een plaats vinden met uitzicht op moestuinen. Ook nu kunnen we buiten borrelen.