Punta Sabbioni

Ongeveer 500 m van onze camping bevindt zich de pont naar Venetië. In feite is het een waterbus, die onderdeel is van een netwerk van lokale en regionale boten (bussen) met een lay out die lijkt op metronetwerken in grote steden. 
Voor €18 pp kan je 12 uur lang van alle openbaar vervoer in Venetië gebruik maken. Niet van die leuke gondels natuurlijk, die kosten €28 pp voor een uurtje (met een minimum van 4 personen). 

We nemen lijn 13, die bij het San Marcoplein afmeert. De overtocht duurt ongeveer een half uur. 

Dan beland je ook gelijk in de hassle van deze stad. Veel mensen, erg druk. Na een koffie op een rustig terras (die zijn er ook, als je maar niet schrikt van een dubbele espresso voor €6) kiezen we voor bootlijn 1. Deze dienst gaat helemaal door het Canal Grande en heeft zoals een stadsbus vele haltes. Wij gaan mee tot aan het station. Mooie tocht, we maken veel foto’s.

Telkens zijn we onder de indruk van de enorme rijkdom en het bouwkundig vakmanschap uit vroegere eeuwen. Vanaf het station lopen we terug naar het San Marco. We kunnen op een terras nog net een paar stoelen in de schaduw vinden voor een lekker ijsje. 

Voor de terugweg naar Punta Sabbioni nemen we de boot (de 7) naar Murano. Murano is mooi, stuk kleiner en rustiger dan Venetië, maar ook erg toeristisch. Het is beroemd om het glaswerk dat hier gemaakt wordt (geblazen en fabrieksmatig). De winkeltjes met glas hebben vrijwel allemaal dezelfde spullen, niet erg duur overigens. In de enige winkel met prachtige vazen liggen de prijzen rond de €1500. 

Het glasmuseum word gerenoveerd en is daarom maar heel beperkt toegankelijk. We slaan het over.

Met de boot (de 12) weer terug naar onze camping over de andere kant van de lagune waar de kleinere eilanden zoals Bugano liggen. We komen in de zon bij van de mooie maar enerverende dag. Het was ook prachtig weer.