Het is prachtig weer, de zee lokt, maar we hebben geen waterschoenen, zodat we mooi wegkomen, want het water is vast nog koud.

We nemen de bus naar Pula. Het eindstation van deze lijn is bij de ingang van de camping, het busstation is midden in het centrum van Pula. We stappen in in een lege bus en zien bewoners van de stad bij de haltes instappen. Veel oude mensen, waarbij vooral de mannen er versleten uit zien. In het algemeen valt ons op dat de mensen in Kroatië (en in Hongarije) niet erg vrolijk zijn. Ook niet chagrijnig of boos, en bij 1 op 1 contact zijn ze vriendelijk en behulpzaam. Het is meer dat ze erg in zichzelf gekeerd lijken te zijn, bezig met hun persoonlijke zorgen.

Na enig zoeken vinden we in Pula de arena (of amfitheater), die stamt uit de eerste eeuw v. Chr. Het is een mooi en vrij groot bouwwerk, waarvan nog vrij veel overeind staat. Zo te zien worden sommige stukken gerestaureerd. Het amfitheater ligt op een heuvel, je kan zo de zee zien liggen. 

Er is nog meer mooi ouds in Pula: een dubbele boog in een toegangspoort, een Romeinse triomfboog en het forum, een groot plein waar een van de gebouwen uit de Romeinse tijd nog overeind staat (gerestaureerd).