Zicht op het plaatsje Cres

Eigenlijk willen we nog een dagje in Osor blijven. De plek is aangenaam, het dorp ook. Maar het is koud met veel wind, weinig zon en regen in de maak. We besluiten daarom onze tocht te vervolgen en de pont naar Istrië te nemen. Die gaat pas om 16 uur, dus hebben we tijd voor een tussenstop in het stadje Cres. 

We zetten de camper in een buitenwijk maar dicht bij het water. Langs de oevers van de baai lopen we naar Cres, waar we koffie drinken. 

De weg naar de pont is soms goed, maar sommige stukken zijn ook heel smal. Met enige moeite kunnen tegenliggers elkaar passeren. Het uitzicht is steeds prachtig, soms aan de ene kant van het eiland soms aan de andere. Op sommige plaatsen is Cres een smal eiland. We passeren de 45e breedtegraad, letterlijk halverwege Noordpool en evenaar.

In Porozina nemen we de pont, we zijn er ruimschoots op tijd. Misschien vanwege de zondag is het tamelijk druk, met passen en meten wordt geprobeerd zoveel mogelijk auto’s mee te nemen maar voor deze afvaart blijven nog behoorlijk wat auto’s achter. 

De camping vanaf de waterkant

Aan de overkant rijden we naar Pula waar we andermaal een plek aan het water vinden op een prachtige camping op het puntje van het schiereiland Istrië. De camping heeft veel oude naaldbomen, dus er is overal schaduw. Op alle campings in Kroatië is het sanitair uitstekend, ook is er meestal goede Wifi.