Vanwege een tip van onze dierbare vriend Marian willen we in elk geval naar Osor op het eiland Cres. We gaan vandaag met de ferry van Krk naar Cres. Prachtige tocht, zon en vrij veel wind. 

We vinden in Osor de camping Preko mosta (dat betekent bij de brug) en kunnen op een plaats direct aan het water naast de brug staan. De brug verbindt het eiland Cres met het eiland Losinj. Omdat we net over de brug staan, zijn we dus eigenlijk op Losinj. 

Bij verkenning van het dorp vallen ons de vele beeldhouwwerken op. We komen langs restaurant ‘buffet Osor’ waar een alerte jonge dame ons vertelt wat ze buiten de kaart om hebben: verse ravioli met truffel (het is truffelseizoen hier) en verse, lokaal gevangen vis van de grill. We gaan ‘s avonds terug. 

Het terras is prachtig, maar we zitten binnen, want het is koud. De ravioli is verrukkelijk, voor de vis wordt ons een schaal met verschillende grote vissen getoond, waaruit we kunnen kiezen. Vers in de Adriatische zee gevangen. 


We kiezen, zonder precies te weten wat, twee vissen uit. We vragen de namen die ons niets zeggen, maar later blijkt het in vertaling om een tandbaars en een rode schorpioenvis te gaan. Heerlijk van smaak en op de gril klaargemaakt, met daarbij gegrilde groenten. Zeker voor Kroatië is het eten niet goedkoop (alles samen, met wijn en koffie, €137), maar erg lekker. Uit de rekening blijkt dat de vis per gewicht wordt afgerekend.