Njivice (op Krk)

Bij het opstaan hebben we hetzelfde uitzicht als gisteravond: wild water met schuimkoppen, grijze wolken. We besluiten verder langs de kust naar het noorden te rijden, en via het eiland Krk nog naar andere eilanden te gaan. Het is een prachtige afwisselende tocht met regen, wind maar ook in de verte zon beschenen eilanden.

We volgen de kustweg, langs een ruw landschap met weinig bewoning. De paar dorpen waar we doorheen rijden zijn op toeristen gericht. Maar omdat het voorseizoen is en bovendien slecht weer is het er nu mooi en rustig.

In Gradina zien we een soort haventje, een veerstoep eigenlijk, met parkeerterrein en een supermarkt. In deze supermarkt is echter niets van onze gading te vinden, bijna geen groentes, en wat er ligt is verpieterd, voor verpakt vlees dat er ook niet al te smakelijk uit ziet.
In Senj maken we een  volgende stop voor een korte wandeling door de stad. De waterkant van de stad ziet er nieuw uit, maar een straat verder moet er nog veel gebeuren. De supermarkt op het haventerrein is wel goed voorzien.

Langzamerhand verbetert het weer, het wordt zelfs een beetje zonnig. De weg naar het eiland Krk gaat over een mooi aangelegde tolbrug, het uitzicht is weer prachtig. We vinden op Krk een camping in Njivice. Omdat Cor vandaag jarig is nemen we een (dure) plaats aan het water met weer een prachtig uitzicht.