Seline (Starigrad Paklenica)

Het al eerder aangekondigde slechte weer komt inderdaad vandaag. Harde wind, veel regen en een temperatuur van 5-6 graden. Maar ach, met een verwarmde camper is het goed te doen. We lezen dat er in Oostenrijk misschien wel anderhalve meter sneeuw gaat vallen.

Ons plan vandaag is om het merengebied in het Nationaal Park Plitvidka jezera te bezoeken. Het gebied wordt geroemd om zijn watervallen en de typische kleuren en kleurverschillen van het water, veroorzaakt door verschillen in opgeloste mineralen. Als we er bij kunnen komen en het mooi vinden zullen we een camping in de buurt zoeken om wellicht een extra dagje in het Nationaal Park door te brengen.
Wegens het slechte weer is het misschien al geen goed plan, maar eenmaal ter plekke gearriveerd laten we ons plan onmiddellijk varen. We vinden niet een weg die ons naar de meren leidt, in plaats daarvan zijn er 2 toegangen naar het Nationaal Park met gigantische parkeerterreinen. Busladingen Japanners en andere belangstellenden worden daar uitgegoten. Ze gaan in ganzenpas met elk een fleurig parapluutje via een loopbrug het park in. Wij houden het snel voor gezien, het bos is er  bovendien zo dicht dat het niet mogelijk is vanaf de weg zelfs maar een glimp van een meer of waterval op te vangen. 
We besluiten door te rijden naar de kust. Ook daar is het (nog) geen goed weer, maar het regent er volgens de voorspelling minder. Na het weekend wordt het er mooi weer, volgens diezelfde voorspellingen. 
Met nog een paar stop overs willen we via Triëst naar Venetië en verder rijden. 
Via een tolweg met een lange tunnel en een paar kortere bereiken we de andere kant van de bergrug. We zijn meteen aan de kust. Camperplaatsen genoeg, we vinden Autocamp Pisak in Seline waar we direct aan het water staan. Het waait hard zodat de zee tamelijk ruig oogt, met veel schuimkoppen. Ons uitzicht is spectaculair.