Keszthely

We vertrekken tegen 12 uur uit Boedapest en verlaten camping Ave Natura. Het is niet een luxe camping, maar een prima, veilige plek om vandaar uit Boedapest te bezoeken. 

We gaan richting Balaton. Vaak wordt gezegd Balaton-meer, maar dat is dubbelop omdat Balaton in het Hongaars al “meer” in zich heeft. Marta, de uitbaatster van Ave Natura raadde ons aan om de noordkant te nemen. Die is mooier dan de zuidkant waar vooral veel strandcampings zijn.
Eerst doen we boodschappen bij een Tesco. Het Hongaars is een voor ons lastige taal. Er zijn niet veel aanknopingspunten met talen die we kennen. Bij het zoeken naar producten is het soms puzzelen. Bij zo’n grote supermarkt valt wel op dat er naast de lokale producten ook veel dingen zijn die je overal tegen komt. 
Na een flink stuk snelweg (M7) nemen we de 71 die langs de noordkant van het meer loopt. Het is een mooie weg, door enkele dorpen waar de nodige campings en horecagelegenheden zijn. Het is duidelijk nog voorseizoen: het is rustig en er wordt nog veel verbouwd of opgeknapt voordat de zomerdrukte begint. 
Halverwege stoppen we om te lunchen. Het is heerlijk weer, er is een bankje aan het meer, het is er stil en we hebben een mooi uitzicht.

Net voorbij Keszthely vinden we aan de korte zuidwest-kant van het Balaton een prachtige camping, “Camping & Bungalows Zala”.