Budapest

Vandaag verlaten we Oostenrijk met Budapest als bestemming. De A4 brengt ons bij de grens. Daar wacht een uitdaging: we moeten ons elektronische kastje voor de tolheffing inleveren en het saldo teruggestort krijgen. Bij de laatste benzinestations voor de grens vangen we bot, we worden verwezen naar de “overkant” (bedoeld wordt de andere kant van de weg). Net over de grens staan de parkeerplaatsen vol met geldwisselaars en loketten waar je tolvignetten voor Hongarije kunt kopen, maar niemand die ons kastje terug wil nemen. Niemand spreekt nog Duits, of Engels of wat dan ook. We vermoeden dat ze zelfs geen Hongaars zouden willen spreken.
Er zit niets anders op dan op onze schreden terug te keren en via afslag, viaduct en oprit de weg naar Wenen te nemen. Bij het eerste benzinestation lukt het wel om ons apparaatje te retourneren en het saldo van ruim 90 € te innen. 
Dan weer terug richting Budapest. Natuurlijk moeten we voor Hongarije ook weer een tolvignet hebben. Omdat we zwaarder dan 3,5 ton zijn hebben we een B2-vignet nodig. Dat is geen vignet, maar een soort bewijs van inschrijving op kenteken. Ze noemen het E-toll want je kenteken wordt elektronisch herkend. Kost 51 euro voor 10 dagen.

Camping Ave Natura, rustige plaats in Boedapest

In Budapest vinden we een plaatsje op camping Ave Natura, een goede plek maar met een erg krappe toegang. De eigenaar van de camping, Marta, is zeer vriendelijk en behulpzaam met informatie over hoe we Budapest kunnen bezoeken. Ze verkoopt zelfs buskaartjes.