Het is nat en koud vandaag. We zijn van plan om het Kunsthistorische Museum te bezoeken, maar eerst komen Steven en Margot koffie drinken in onze camper. Ze brengen Apfelstrudel mee die nog warm is. Will en Els zijn al op de terugweg naar Nederland. 

Met z’n vieren reizen we naar het centrum van Wenen. Nadat Steven en Margot zijn uitgestapt reizen wij nog een paar haltes verder. We lopen wat rond in de fantastische omgeving van de Burgring. 

Er staan helaas rijen voor het Kunsthistorische Museum, dus we besluiten Wenen verder te verkennen. Het is te koud voor een rondrit met zo’n open bus, daarom nemen we de metro naar Alte Donau, lopen de brug over en gaan met tram 25 naar de Hardeggerstrasse, een metrostation van waaraf we weer terug reizen. 

Er staan nog steeds lange rijen voor het museum, we houden het voor gezien en gaan naar onze camper. 

Voordat we bij het goede metrostation zijn raken we nog verzeild in een grote demonstratie, gericht op het legaliseren van cannabis. Er is veel politie aanwezig.

Later blijkt dat er gelijktijdig in veel grote steden over de hele wereld zulke demonstraties zijn gehouden. We vinden het nogal lawaaiig en een beetje louche en zijn blij als we in de metro zitten.