Arlon – De Bilt

Dit is de dag dat Europa getroffen wordt door de zwaarste storm sinds 1990. Het KNMI heeft een “code rood” uitgegeven voor grote delen van het land, vanwege de verwachte zware windstoten.

Onze camper van 7 meter lang en 3 meter hoog is niet het meest ideale vervoermiddel onder de verwachte omstandigheden. Wel hebben we het meeste gewicht onderin, omwaaien zullen we niet. Op de weg blijven vergt wel stuurkunst, vooral bij onverwachte vlagen van opzij.

We hebben het geluk dat voor Limburg en Noord-Brabant de minste wind wordt verwacht, we vertrekken vanuit Arlon in België tegen de Luxemburgse grens aan. Onze hoop is dat we uiteindelijk achter het zwaarste deel van de storm aanrijden — eind van de middag zou het ongeveer voorbij moeten zijn. Zo pakt het ook uit.

We rijden rond half 12 in Arlon weg en komen half 6 in De Bilt aan. In de tussentijd hebben we onze vuilwatertanks kunnen legen in de buurt van Weert, bij een serviceplaats tussen afrit 39 en 40 van de A2 — voor ons wel aan de andere kant, we moeten dus even keren en weer terug. Deze stortplaats is de eerste (en vooralsnog enige) openbare in Nederland en pas sinds augustus open.