Thônes

In Thônes staan we in de rand van een natuurpark, midden tussen de bergen naast een snelstromende rivier, met om de hoek het dorp met allerlei uitstekende winkels. Echt een plek om aan te raden, als je enkele dagen selfsupporting kunt zijn want er zijn geen voorzieningen.

 

 

 

 

 

Je kunt goed boodschappen doen in Thônes, het dorp is vlak bij. Op zaterdag is er markt. Naast brood en lekkere taartjes koopt Marianne op de markt lokale kaas voor het thuisfront en fruit. Op zondag wordt er getrouwd in de kerk.

Het thuisfront is trouwens uitgebreid aan de lijn: Tinka logeert een paar dagen in ons huis en Cor legt haar uit hoe alles opgestart moet worden. Martijn ontdekt dat er minstens 10 cm water in de kelder staat. De regenbui van twee weken geleden is de boosdoener. Gelukkig ruimen ze alles op. De pomp die we in 1998 kochten en nog nooit is gebruikt komt goed van pas, het gaat al gauw om een paar duizend liter.

Bij ons is het nog steeds mooi weer, volgens het weerbericht de laatste mooie dag. We blijven deze zaterdag staan, drinken koffie in het dorp en lezen een boekje in de zon. De restaurants in het dorp spreken ons niet zo aan. Bij de traiteur halen we de ‘plat du jour’, kip met lekkere groenten.

 
Vanwege de omringende bergen hebben we geen bereik van de satelliet, maar het avondlicht is prachtig.
De 2e aflevering van de Prooi kijken we thuis wel bij Uitzending gemist. Nu spelen we een potje backgammon. Volgens een oude afspraak altijd drie spellen, want anders blijven we maar doorgaan. Marianne wint ze alle drie. 
 
Morgen rijden we een flink stuk naar het noorden, we hopen maandag weer thuis te zijn.