Anagni – Bracciano

Na een heuveltje op en af in Anagni vindt Marianne een kleine supermarkt voor brood en beleg, een slager en een groentewinkel. Allemaal prima winkels, vooral de slager. 

De parkeer-/camperplaats bij het kerkhof wordt in de ochtend druk bezocht door touringcars, die hun dagjesmensen in het centrum uitladen en daarna weer ophalen. Ook staan er sinds gisteren een paar campers van een club, die verwachten voor vandaag nog veel meer campers. Intussen staan de al aanwezigen uren met elkaar te praten, net als gisteren. 
Anagni ligt hoog op een bergketen, zodat je aan twee kanten een prachtig uitzicht over de dalen en de aanpalende bergen hebt.

Ook vanaf het kerkhof heb je prachtig uitzicht, daar zou je nog veel flauwe grappen over kunnen maken…


We moeten nodig vuilwater storten en durven, na de ervaringen van afgelopen dagen, niet op de eerstvolgende camperplaats te vertrouwen. Aan de tolweg, een paar km verder kunnen we zeker storten bij een serviceplaats. Het blijkt een super de luxe stortplaats te zijn met automatisch openen van de roestvrij stalen kleppen en naspoelen. Het storten is gratis, maar de autostrada kost een paar euro (letterlijk — heen en terug 3,10 €), maar dan heb je ook zekerheid.

We veranderen ons oorspronkelijke plan om oost van Rome te blijven, en kiezen voor Braccione, en plaats aan het meer van Braccione. We besluiten om de autostrada te nemen. Die is wel druk, maar goed te doen. We rijden aan de zuid-westkant om Rome heen. In Braccione vinden we een prachtige camperplaats, le Mimose, vlakbij het meer. Morgen gaan we fietsen.