Ancona – Loreto

Het is somber weer, af en toe veel regen. We staan laat op.

Na vertrek begint het waarschuwingslampje van het motormanagement te knipperen. We hebben dat eerder gehad (in Mérida in Spanje) maar toen ging het vanzelf uit – het heeft met de meting van de uitlaatgassen te maken. We hopen er maar even het beste van. 

Na een supermarkt bezocht te hebben voor de bevoorrading rijden we langs de haven van Ancona. Inmiddels is het zonnig, heerlijk weer. We kijken een tijd bij de veerponten naar Griekenland, altijd leuk. 

We nemen de SP1, de kustweg naar Conero. Dit is een prachtige weg met adembenemende uitzichten, we stoppen een paar keer om er van te genieten. Het lampje knippert nog steeds…

Marianne heeft in de boeken een veelbelovende camperplaats gevonden, redelijk in de buurt vanwege onze lange tocht van een dag eerder. Het is in Loreto, plaats met een beroemde basiliek. De camperplaats schijnt naast de basiliek te zijn, met uitzicht op zee. We zijn zeer benieuwd. 

Om half 4 arriveren we bij de basiliek in Loreto – die inderdaad prachtig is. En ook de camperplaats is waar beloofd (alleen zou “naast” beter “onderaan” kunnen heten, het is nog een stevige klim naar boven). De camperplaats is van alle faciliteiten voorzien, waaronder een prima stortplaats voor vuil water. 

Morgen de kerk bekijken! En de helpdesk van Mercedes bellen…