Avignon – Goudargues

We rijden eerst naar Chusclan om onze tanks te legen. We kennen de camperplaats van onze proeftocht toen we daar overnacht hebben. Prima plek.

Het is een camperplaats, tegenover de Caves van de coöperatie van Chusclan. Officieel zijn er 6 plaatsen, maar er is meer ruimte. Er is geen elektriciteit of sanitair, wel water, afvalcontainers en een goede sanitaire stortplaats.

 
 

 

Vanaf Chusclan rijden we naar Goudargues (linksboven op de kaart). Het is een sentimental journey, we reden deze weg over Bagnols vroeger (30 jaar geleden) toen we regelmatig kampeerden in Goudargues en ook Avignon bezochten. 


Het dorp is niet echt veranderd, wel is er veel meer horeca gekomen. We lunchen op een van de terrassen aan het riviertje dat door het dorp stroomt. 

We kampeerden destijds “bij de boer”, maar die vinden we niet meer terug. Daar was het eigenlijk ook meer voor tenten. Er is wel een nieuwe camping gekomen, aan de rivier nog voor Goudargues. Die is wel erg nieuw, zo te zien.

We kiezen daarom voor de camping in het dorp, La Grenouille (was er 30 jaar geleden ook al). Er is een prachtig plaatsje vrij, met schaduw en zon voor het kiezen en uitzicht over de velden. 

Het komt misschien door de wijn bij de lunch, maar we vinden er een prettige loomheid die we herkennen van destijds.