Capvern – Carcasonne

We zijn de vorige dag min of meer tegen deze camping aangeblunderd zoals dat heet (dat is: onverwacht bordje gevolgd toen we wilden stoppen met rijden), maar het bleek een zeer plezierige camping. Goede plaatsen, hoewel het gehele terrein afhelt. Daar hebben wij onze stelpoten voor…

Water innemen bij hoofdgebouw

 

Er is een sanitaire stortplaats waarop de camper redelijk goed te positioneren is. De waterkraan op de sanizuil doet het niet (na inworp van 2 euro), maar als de beheerder ons bezig ziet snelt hij toe en meldt dat we de waterkraan aan de gebouwen moeten hebben. De 2 euro krijgen we ongezien terug, en eigenlijk ongewild: we willen best voor ons drinkwater betalen — we nemen bij lege tank 120 liter in.

Na vertrek bezoeken we eerst het dorp om brood te kopen. We trakteren onszelf op koffie met taart, een heerlijke framboisine.


De Cité bij Carcassonne




Via lokale wegen rijden we naar Carcassonne. Er zou daar een camperplaats in het centrum zijn, en we komen ook bewegwijzering tegen. De wegwijzers houden echter ineens op en we komen op een soort ringweg terecht. Daardoor vinden we een camping, vlak bij de Cité. Nou ja, vlakbij is een kwartier tot 20 minuten tegen de heuvel op lopen. Dat doen we een andere keer. 

We houden ons aan onze eigen 1e camperwet: afstand houden zodat je het monumentale karakter kunt waarderen.