Ligüerre de Cinca – Capvern

We willen via de A138 via Ainsa naar Bielsa en de Bielsatunnel naar Aragnouet in Frankrijk. Overal wordt op borden aangegeven dat een deel van het traject wegens zware regenval afgesloten is voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Dus wat te doen? De aanwijzing lijkt vooral gericht op vrachtwagens, maar volgens kenteken zijn wij een personenauto. We wegen 4,2 ton — dat dan weer wel.
We vragen na bij een restaurant en later nog een keer bij een tankstation: men vindt dat we rustig door kunnen rijden, van malheur onderweg is bij hen niets bekend. 

 

 

 

 

 

Het is een prachtige weg naar de tunnel (tevens Spaans/Franse grens) mooi weer, 22, 23 C. 
Hoewel we nog een paar keer het 3,5 ton bord moeten negeren ondervinden we geen enkele hinder en kunnen we ook niet zien waarom de beperking is ingesteld.

De tunnel is maar 3 kilometer lang, maar aan de andere kant is het landschap totaal anders, woester, met sneeuw nog. Het is ook te merken aan de temperatuur: het is hier 9 C.


 

 

 


In St. Lary-Soulan doen we boodschappen. In Spanje vonden we het moeilijk om aan lekkere dingen te komen, zoetigheid. Ook vlees is voor ons onbekender en daarom lastiger in te kopen. Hier is weer volop.

We maken nog behoorlijk wat kilometers langs allerlei kleine dorpjes en snelstromende rivieren. Het is hier toeristisch (maar vooral op wintersport gericht). 

In Capvern zijn we buiten het gewoel en vinden we een mooie rustige camping.