Mérida – Cáceres

We hebben een complex begin als we van de camping in Mérida willen vertrekken. Bij het starten van de motor verschijnt er op de display van het dashboard een melding dat we naar de eerstvolgende garage moeten. Allerlei (geelgekleurde) waarschuwingslampjes blijven aan, ook als de motor loopt.
Hoewel we bij de theorie voor ons groot rijbewijs recent nog hebben geleerd dat gele lampjes inderdaad waarschuwing zijn waarmee je voorzichtig door kan rijden (in tegenstelling tot rood = meteen stoppen), zetten we de auto toch maar stil. 
Na een kwartier weer geprobeerd. Gelukkig zijn alle waarschuwingen nu weer uit. Wel brandt het symbool voor het motor-management systeem nog. Mercedes Benz heeft een helpdesk die 24×7 beschikbaar is, dus Cor heeft toch maar even gebeld. Mercedes medewerker Teun is zeer behulpzaam en weet goed uit te leggen hoe het in elkaar zit. Het diagnose systeem van de auto is constant actief. Bij een diagnose van een (vermeende) fout krijg je een melding. Het kan ook loos alarm zijn. Het systeem houdt de melding(en) ongeveer 10 minuten vast. Als je dus na een kwartier weer start wordt een nieuwe diagnose gedaan — in ons geval is er kennelijk niks aan de hand omdat de meldingen niet meer terugkomen.
Het symbool van het motormanagement systeem geeft aan dat er mogelijk een probleem met de CO2-uitstoot (en/of andere verbrandingsproducten) is. Als dat teveel is wordt automatisch het vermogen van de motor “geknepen”, zodat de Mercedes de wettelijke normen niet overschrijdt. Walmende dieselmotoren zal je bij deze generatie motoren niet meer tegenkomen… Je moet gaan rijden om deze diagnoses op orde te krijgen. Als het lampje na 60 km niet uit gaat is het verstandig een garage te zoeken. In ons geval is binnen 1 kilometer het lampje al weer uit, pfff…

We rijden naar Cáceres omdat dit een mooie stad belooft te zijn volgens de boeken. Een camping is makkelijk te vinden, naast het voetbalstadion met hoge lichtmasten. De etappe zelf is een mooie tocht.

Het is nog heel warm, maar de lucht betrekt al, er is slechter weer op komst.

We eten in het restaurant van de camping. Niet bijzonder goed of slecht.