Isala Cristina – Dos Hermanas

We rijden via de kustweg naar het oosten. Het is inmiddels overal erg warm geworden, tegen de 40 C. 
We zoeken daarom een camping, het liefst aan de kust. Overdag gebruiken we de airco van de camper nauwelijks (wel die in de cabine van de Mercedes, als we rijden), maar ‘s nachts wel, om te kunnen slapen. Om de airco te draaien hebben we veiligheidshalve walstroom nodig. Weliswaar kunnen we via de inverter altijd 220 V draaien, maar we vermoeden dat de airco in een uur tijd circa 25% van het vermogen van de accu’s snoept. Willen we nog wel een keer uittesten…

Onderweg komen we (voor ons) onvoorstelbaar veel ooievaarsnesten tegen. We herinneren ons nog dat we 30 jaar geleden in Nederland voor de eerste keer een ooievaar in een weiland zagen — we zijn zelfs gestopt om een foto te maken. Inmiddels zijn er ook in NL wel meer, maar dit is werkelijk ooievaarsland. Ze nestelen op oude schoorstenen, pilaren van bruggen, en op veel meer, waaronder hoogspanningsmasten. Briljant idee! We hebben wel voorbeelden gezien in een hoogspanningsmast van 3 of 4 nesten onder elkaar.













Via Huelva komen we in de buurt van Sevilla en wel op een camping in Dos Hermanas. 



Er zijn hier (krappe) plaatsjes onder allerlei bomen, palmbomen, acacia’s en sinaasappelbomen. We zijn blij dat we staan en bewegen niet meer (behalve om een drankje in te schenken en een bladzijde om te slaan).