Vila Real de Santo António – Isala Cristina

Bij ons vertrek verkennen we de directe omgeving van Vila Real de Santo António nog met de camper. Onze conclusie is dat er in het stadje niet veel meer is dan de “boulevard” langs de rivier, wel met de kanttekening dat er nog een soort van oud centrum moet zijn dat we alleen in het voorbijgaan hebben gezien. En er zijn ook jachthavens en restaurants aan de waterkant.



















Je merkt de crisis niet en je merkt het toch. Op die boulevard staat het Grand Hotel Guadiana (middenin de foto). Het is wel open, maar staat te koop. Veel terrasjes en uitspanningen zijn (nog) dicht, want het is nog laagseizoen. Het is zulk mooi weer dat je je afvraagt of ze andere jaren om deze tijd ook nog dicht waren… en de sombere berichten doen je afvragen of ze dit jaar nog open gaan. 

Gelukkig is er van alles nog wel open. We drinken erg lekkere koffie in een restaurantje met alleen locals in een aangename ambiance.

Vanaf Vila Real rijden we naar Spanje, over een tolbrug. Vrijwel direct aan de andere kant belanden we bij Camping Giralda in Isala Cristina. Hier willen we een paar dagen blijven staan, om te wassen en boekjes te lezen. En te fietsen!