Cudillero – Portonovo

We rijden nog een stukje langs de kust, door Luarca. We komen ook door Santiago de Compostello, nette opgeruimde stad met veel toeristen/pelgrimgangers.
We nemen weer de N634. Deze weg is soms omgebouwd tot snelweg. Vanaf daar meer zuidwaarts, richting Vigo. We komen in een heel ander gebied dan langs de noordkust. Veel bossen, aangeplant voor de houtwinning. Het weer knapt gaande de rit enorm op. 

Op weg naar naar Sanxenxo, via snelwegen. Net nieuw, soms wel vierbaans. Belooft veel toeristen, die er gelukkig nog niet zijn. 

We vinden het hier opvallend dat veel huizen een grafhuisje in eigen tuin lijken te hebben. We kunnen er, ook bij thuiskomst, niets over vinden op internet of in boeken. De foto laat zo’n bouwwerkje in aanbouw zien, op de achtergrond, in een andere tuin, staat een ouder type. Bij sommige huizen staat het grafhuisje aan het huis vast. 

In de buurt van Portonovo vinden we een camping (Paxariñas), met direct uitzicht over zee. Staat vol met vaste caravans, maar er zijn nog weinig mensen. We vinden een goede plek op het grasveld aan de zeekant van de camping.