Orio – Islares

 
 
Als we wakker worden regent het, maar het klaart vrij snel op. Via lokale wegen rijden we langs de kust naar Bilbao. Het is een prachtige weg, met de nodige uitdaging in hellingen en hairpins. Maar ach, de schoolbus rijdt dit traject ook…

 




 




In Ondarroa stoppen we op de haven om rond te kijken. Er liggen professionele vissersschepen, als bv. in Stellendam. Er is ook drukke aanvoer van vis. Zonder in de hallen naar binnen te sluipen kunnen we er niet achter komen waarop gevist wordt.

 

We hebben geweldig geluk in Bilbao dat we op loopafstand van het Guggenheim museum de camper kunnen parkeren. Gewoon op straat bij een parkeermeter. Verder zijn er alleen parkeergarages waar we niet in kunnen. We hebben veel lokale hulp nodig bij het bedienen van de parkeermeter, tot aan de parkeerwacht toe. Iedereen is wel heel vriendelijk hier… 

We bezoeken het Guggenheim museum. Mooi, of in elk geval bizar van buiten, maar van binnen vinden we het rommelig om niet te zeggen teleurstellend. Beroerde bewegwijzering, en de collectie was ook minder dan verwacht.
 
 
 













 
 
 
 
Het weer is goed, wel koud en veel wind, maar zonnig. Net als we weer bij de camper zijn gaat het regenen, we hadden dus een goed venster gevonden voor dit uitstapje.
Daarna snel een camping zoeken, die we vinden in Islares. Ook aan de kust (vlak bij het strand) en niet ver van de snelweg.