San Francisco

De laatste dag van deze vakantie. Eerst bij de Starbucks om de hoek ontbeten. In het hotel was de ontbijtzaal bezet, want die moest ingericht worden voor de grote moederdagbrunch die een paar uur later zou beginnen.

Vanaf daar naar het San Francisco Moma gelopen. Een prachtig museum, waarvan we de hal hebben bekeken en in de winkel nog een paar aankopen hebben gedaan.
We hadden die dag niet veel tijd en besloten om niet het museum in te gaan. Wel naar het achter (of voor) het museum gelegen park: de Yerba Buena Gardens. Cor herinnerde zich deze omgeving van ruim 15 jaar geleden: het was toen een no go area, nu prachtig opgeknapt. Je hebt vanuit het park ook een mooi gezicht op het Moma en de omgeving. Bijzonder was het Joods Museum en de oude kerk, die er 15 jaar geleden ook al was.
Bij onze wandeling over Marketstreet terug naar het hotel kwamen we op dat kleine stukje ook allerlei bezienswaardigs tegen, zoals bv. een mooie lantarenpaal of een amfibi voertuig. In het hotel was de brunch inmiddels aan de gang en kon je je als familie laten fotograferen om zo de moeders te eren.

Met de bus naar de kust, bij het Golden Gate Park. Het was redelijk warm weer, maar aan de kust weinig zon en veel (koude) wind. Wel was er een Dutch Mill.
In het park was het heerlijk. Mooie vijvers en veel vogels. Daar hebben we vogels gezien die we niet in Europa hebben.
Er was ook een bison. Tenminste dat stond op het bordje. Terwijl we op een bankje op de bison wachtten kwam er ineens een soort molletje naar boven. Verschalkte snel wat eetbaars, en ging z’n holletje weer in. Een paar keer wel. Dit was leuker dan de bison, die trouwens niet kwam.
Bij nadere bestudering van de foto’s denken we dat het een bosmarmot is, de in de VS fameuze “groundhog”.