Via Hayward naar San Francisco

Vroeg opgestaan, dan hoefden we niet te haasten. Uiteindelijk stonden we op een plek die maar zo’n 8 mile vanaf Hayward/Roadbear verwijderd was. En dat was maar goed ook. Wat fout kon gaan ging fout. Cor kon zich niet scheren in de wasruimte, want die stond blank. We konden onze fecaliën met moeite kwijt: het systeem liep niet door, er kwam veel naast de aansluiting op het straatje, moest allemaal schoongemaakt worden. Onderweg wilden we tanken, want we moesten vol afleveren. In het tankstation waar we waren wilden ze alleen maar cash. Toen dus weer zoeken naar een ander station. We dachten dat we veel tijd hadden, maar die werd opgesnoept door deze oponthouden. Precies op tijd kwamen we aan. Het was maar goed dat we vroeg waren opgestaan.

We werden door iemand van Roadbear met de shuttle naar ons hotel gebracht. Toen we een beetje bijgekomen waren zijn we de stad ingegaan en hebben we kaartjes gekocht voor de tram etc.

Bij de kabeltram stond, evenals de vorige keer een lange rij te wachten, die lieten we aan ons voorbij gaan. Wel een foto gemaakt van het draaipunt van de tram. Het draaien wordt met de hand uitgevoerd. Verder is er van alles te zien op dat punt van de stad. Er rijden ook allemaal ‘oude’ trams, uit verschillende delen van de wereld. Dat geeft wel een leuk beeld.

Met de tram naar Embarcadero gereden en wat rond gewandeld. Het weer was zonnig, maar fris, veel wind. Op een van de pieren was tijdelijk een verzameling speelkasten ondergebracht. Was erg leuk. Ze dateren uit de eerste helft van de vorige eeuw (ongeveer) tot in de jaren 60/70. Ook resultaten van de werkverschaffing in de gevangenis: hele bouwwerken van lucifershoutjes.
Er zijn hier heel veel eettentjes in de buurt, ook verkooppunten van crab en kreeft.

Aan het einde van de middag wat gedronken op een terras en daarna in het hotel gegeten. Er was een nieuwe kaart, die ons minder kon bekoren dan de vorige. Marianne had iets met crab, maar ze hadden er veel kaas opgedaan. Zonde van de crab.