Van Morro Bay via Monterey naar Marina

Vandaag willen we langs de kust naar Monterey rijden. Echt langs de kust dus over de oude Highway 1. Vanaf Morro Bay is de kust prachtig. De weg is tweebaans en niet erg druk. Vaak stoppen voor de mooie uitzichten. Bovendien hebben we prachtig weer. Bij een van de grotere parkeerplaatsen met uitzicht zijn behoorlijk veel mensen. Al gauw hebben we door waarom: de hele baai ligt vol met zeeleeuwen (Elephant Seals zoals ze die hier noemen). Prachtig gezicht. Op de parkeerplaats proberen de squirrels ook een graantje mee te pikken van de aandacht voor het ‘dier’ in algemene zin. Eerst denk je dat dit een door mensen bedachte plek is om de zeeleeuwen op te vangen, maar verderop, waar een kleine niet door anderen bezochte parkeerplaats is, liggen ze ook te zonnen.

Langs de weg komen we ook veel vogels tegen. Bijzonder waren de grote Californische condors, die bijna waren uitgestorven. Vanuit een dierentuin in San Diego zijn nieuwe broedsels in het wild uitgezet. Het schijnt dat er een groep extra begeleid wordt, elke vogel heeft een zender. Er komt een guard van het National Park dat langs de weg ligt met apparatuur om de condors te volgen en te tellen.

Ook deze mooie vogel komen we onderweg tegen:

De vogel heeft het silhouet van de Phainoplepla nitens (zijdevliegenvanger) die alleen in het Zuidwesten van Amerika voorkomt.

We willen in Monterey overnachten, maar dat lukt niet erg. We hoopten daar naar het grote aquarium te kunnen. Maar Monterey is helemaal vercommercialiseerd. Het Cannery Row uit het boek van John Steinbeck lijkt er natuurlijk niet meer op. Dus zijn we doorgereden naar Marina. Daar vinden we vlak aan het strand een Camping. Dit is wel de duurste camping die we op de hele reis tegenkwamen: $70.

We zien daar een grote havik, die op zijn gemak op een No Parking-bordje zit: