Van Three Rivers via Sequoia NP naar Piedra

Three Rivers ligt aan weg 198. Dit is ook de enige weg die door het Sequoia National Park loopt. De Sequoiabomen zijn inderdaad spectaculair, zeker als je ze vergelijkt met de gewone dennenbomen die er naast staan. Dat zijn ook geen kleintjes. De boom met het grootste volume ter wereld staat in dit park. Het is de General Sherman Tree. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest (reuzenbos).

Vanuit het bezoekerscentrum (dat vrij hoog ligt) dalen we af naar deze Sherman Tree: 200 meter diep. De Sherman Tree kan je bij de afdaling al ontwaren: het is de boom met de versleten toppen in het woud van bomen.

Het park uitkomen blijkt nog een hele toer. Er zijn allerlei wegopbrekingen en het pad dat voor doorgang is vrij gehouden is zeer smal en onze camper was 2,54 m breed. Zo leer je wel met een camper rijden. Gaat allemaal goed gelukkig. We rijden door naar een camping bij Piedra, weer aan een meer. Hier liggen aan een stijger een soort rechthoekige boten, die voor recreatiedoeleinden zijn bestemd. Op de camping vonden we weer allerlei beesten: hagedissen en mooie vogels, zoals deze Californische blauwe gaai.