Over Old National Trail Highway naar Twentynine Palms

We rijden verder op de 66 en drinken in Kingman koffie en doen boodschappen. Vervolgens door naar Bullhead City. Deze stad is vrij nieuw, ligt aan de Coloradorivier. Verder eigenlijk in de woestijn: het is er zanderig en heet.

Een zelfgemaakte lunch eten we op op een bedrijventerrein. Daar komen we weer prachtig opgetuigde vrachtwagens tegen. In Amerika hebben vrijwel alle vrachtwagens een neus, maar truckers stellen er ook een eer in om hun wagen zo mooi mogelijk uit te rusten. En te onderhouden: alles is glimmend gepoetst.

Bij Bullhead City slaan we af naar de 34. Deze weg loopt vrij dicht langs de Colorado River. Deze rivier vormt hier de grens tussen Arizona en Californië. Vervolgens nemen we weg 95 en bij Vidal Junction rechtsaf naar de 62 — richting Joshua Tree Park.
Langs de 34 komen we een heel groot gebied tegen dat ons militair lijkt. Allemaal aangelegde zandheuvels en greppels. Wij fantaseren dat dit vast oefenterreinen waren voor Afghanistan. Het was een smalle weg, we konden nergens stilstaan en dus ook geen foto’s nemen.

In Twentynine Palms is een mooie camping, echt een oase in deze dorre woestijn.