Van Desert View via de South Rim naar Route 66

In de ochtend kijken we nog een keer in Desert View. We maken dezelfde foto, maar nu met ander licht.

Desert View is een oude Indianenplaats De Indianen hadden daar een uitkijktoren staan. Deze houten toren is nu vervangen door een stenen. Een kunstenares heeft prachtige wandschilderingen in de toren gemaakt. Alleen daarom al is het beklimmen van de toren de moeite waard. Boven heb je uitzicht (door kleine raampjes, dus achter glas), maar dat voegt niet veel toe aan het zicht op de Grand Canyon.

We rijden naar de South Rim. Daar is ook een heel bezoekerscentrum ingericht. Het is stijlvol gedaan, en komt prettig over. Er zijn goede wandelpaden, zodat je ook mooie uitzichten hebt. Maar ondanks het voorseizoen (de hoeveelheid mensen valt mee) is de parkeerplaats al behoorlijk vol. Mooie winkels met souvenirs van goede kwaliteit. Ook een heel mooie boekwinkel. We doen wat inkopen voor ons zelf en het thuisfront. Foto’s nemen van dit natuurgeweld is lastig. Hieronder toch een paar.

Na de lunch rijden we via weg 64 naar Williams. Williams ligt op de oude route die van de Oostkust (Chicago) naar de Westkust (LA) loopt, de befaamde Route 66. De functie van deze route is door verschillende Highways tussen de staten overgenomen: HW 40 bijvoorbeeld.

We nemen een stukje van die weg (40) om na Pine Springs naar de oude weg af te slaan. Het is laat in de middag, erg rustig op de weg. Er staan koeien op een heuvel, er is wuivend gras en dan komt er ook nog een trein. Ons geluk kan niet op.

De trein vervoert containers. Die middag is er kennelijk een storing, want er staan er op dat traject een aantal stil. Door er langs te rijden kunnen we de lengte van één enkele trein meten: we komen uit op 3,6 km.

We overnachten op een camping die heel toepasselijk Route 66 heet.