Van Bryce via Page naar Lake Powell

Vandaag moeten we dezelfde saaie weg voor een deel terug, Aan de weg staat ergens een stel gebouwen met daarop Bakery. Het brood van Schat is bijna op, we hadden nooit ergens een bakkerij gezien, dus wij naar binnen. Het is inderdaad een bakker, vrij kleinschalig, met ook een soort appelflappen. Het brood lijkt heel redelijk, dus daar wat van ingeslagen. De appelflappen zijn niet slecht, maar alles daar was niet echt goed doorbakken, behalve natuurlijk de Amerikaanse chocolade koeken.

Bij Carmel junction links afgeslagen richting Page. Die weg wordt snel mooier. In Carmel junction drinken we koffie en bemachtigen we voor Cor een nieuwe hoed.

Het zijn hier uitgestrekte velden, met wat hard gras begroeid, dat gras in plukjes. Maar ook flinke rotspartijen, die er weer heel anders uitzien dan in Zion en Bryce. Vlak voor Page komen we bij de Glenn Canyon Dam. Een stuwdam in de Colorado River die in 1972 klaar was. De daarop volgende 17 jaren vulde zich achter de dam een groot meer met diverse uitlopers. Het is nu een watersportgebied en heeft de naam gekregen van een bekende veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog en heet nu Lake Powell. De dam is 216 meter hoog. Spectaculair! Ook het meer zelf is prachtig. Tijdens de dag verandert het licht en ook de kleur van de stenen.

We vinden een camping aan het meer waar het goed toeven is. Alle (sanitaire) gebouwen zijn in de kleur van het omringende gesteente gebouwd — erg mooi.