Van Beaverdam naar Leeds in Zion

Inmiddels zijn we vanaf ongeveer Pahrum van de staat Californië in de staat Nevada terechtgekomen. Vlak voor Beaverdam rijden we Arizona binnen en vlak er na Utah.
In deze omgeving wonen veel Mormonen. Veel kerken, ze zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. St George, dat aan HW 15 ligt heeft een hoofdkerk. Net een suikertaart, prachtige tuin er bij. We hebben daar naast de tuin onder de bomen geluncht.

Op enig moment zijn we afgeslagen op een weg naar Zion NP. Prachtig landschap, we vallen van de ene verbazing in de andere. Telkens weer andere gesteente formaties: rond, gekarteld, laagjes op elkaar, alleen staande pilonen, massieve bergen. En dan nog veel verschillende kleuren. In Zion staan we midden in het park op een mooie camping, rivier vlakbij.

We maken een wandeling door het dorp. Veel winkels die allerlei stenen verkopen, maar ook een galerie met prachtige draaiende objecten. Past daar goed, want er is altijd vrij veel wind. Hoe warm het ook is, als we buiten eten, is binnen de korste keren je eten koud, door de wind. Hieronder een paar foto’s.