Van Midpines naar Lake Tahoe

Omdat we niet over de passen kunnen moeten we omrijden naar de 395 over Lake Tahoe. We rijden vanaf Midpines via de 49. Dit is het armere deel van Californië. Vooral als we in een dorp even verkeerd rijden komen we in een wijk die er erg afgeleefd uitziet. In Coulterville drinken we koffie. Het café ziet er van binnen schoon en verzorgd uit, maar zoals je ze vroeger in de film zag. We maken er liever geen foto’s van de mensen binnen, alleen van het schilderij aan de muur.

Het bijschrift bij het fotolijstje links gaat het over “Whistling Billy and the Hanging Tree”. Billy blijkt een locomotief te zijn die zijn laatste halte heeft gevonden onder de boom waar vroeger de ter dood veroordeelden werden opgehangen. Alles uit de tijd van de goudmijnen tweede helft 19e eeuw. Billy reed met 15 ertswagons de 4,5 mijl van de Mary Harison Mine naar Black Creek. Buiten staat inderdaad een locomotief onder een boom, we nemen maar aan dat het de oorspronkelijke hoofdrolspelers zijn.

In het dorp maken we nog meer foto’s. Plaatjes uit een film. Interessant is dat er veel mensen van Mexicaanse afkomst wonen.

De rest van de weg blijkt minder interessant. Uiteindelijk gaan we toch nog behoorlijk omhoog. Het weer wordt daar slechter: veel regen en soms sneeuw. Ook ligt er nog heel wat sneeuw in de berm. We vinden uiteindelijk vlak voor Lake Tahoe een camping.