Van San Francisco naar Morgan Hill

Vandaag leveren we de auto in en halen we de camper op, nog een logistieke operatie op zich.
De camper huren we bij Roadbear in Hayward, een industrieplaatsje aan San Francisco Bay. Het verloopt alles heel soepel en informeel. Veel Nederlanders en Duitsers huren daar een camper: er zijn dan ook Nederlandse en Duitse medewerkers om een en ander uit te leggen. Heel handig. Cor brengt de auto weg naar het vliegveld. Marianne pakt de koffers uit en richt de camper in — op het parkeerterrein van een supermarkt. Zo kan ze meteen boodschappen doen.

Daarna rijden we naar een camping in Morgan Hill, ons aangeraden door Linette van Roadbear. Niet al te ver weg, maar zo kunnen we de camper uitproberen en wennen aan het leven van de komende drie weken.
Daar bekijken we ook even andere typen campers. De ‘uitklapbare’ camper met slide-outs komt heel veel voor., maar ook de zg. trailer die op een pick-up wordt vastgemaakt, en dus eigenlijk meer een caravan is. Sommige van dat type zijn héél groot, ook met slide-outs.

De brandweer auto staat ook op de parkeerplaats. Het valt op dat brandweerauto’s, maar ook schoolbussen, er in onze ogen ouderwets uitzien. Maar je kunt ook zeggen dat ze de mooie oude vormen koesteren.