Naar San Francisco

Aurel haalt ons om 7.00 uur op. We vliegen om 9.50 uur naar San Francisco. Gelukkig zitten we op plaatsen waar grachtenhuisjes bij horen, zodat we niet al te moe aankomen. Het is ongeveer 12.00 uur, plaatselijke tijd.

De auto die we besproken hebben staat gereed op het vliegveld. Het onvolprezen routeprogramma Navigon (op de iPad) brengt ons naar het Palace Hotel in San Francisco. Heel chique met valetparking, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Fooien geven aan degene die je auto haalt en brengt, en aan degene die je koffer naar je kamer brengt: 2 dollar per keer. In het begin heb je natuurlijk geen wisselgeld. We beloven de koffermijnheer dat hij de 2 dollar tegoed houdt, maar hij heeft liever 2 euro.

Na het inchecken en een beetje bijkomen nemen we de auto genomen The Embarcadero. Mooi weer, heel erg druk, moeilijk parkeren. We rijden door naar Hydestreet: de straat met de heuvels uit de films met achtervolgingen. Daar rijdt ook de kabeltram.

Tegen zessen zijn we toch wel een beetje moe (het is voor ons 3 uur in de nacht), we eten erg lekker in het hotel: oesters op de wijze van Rockefeller.