Voorbereiding

Maandag 15 augustus vertrekken we met de camper van onze kinderen Martijn en Patricia naar Noorwegen. Spannend, want zo’n camper is nieuw voor ons, en Cor is nog nooit in Noorwegen geweest (en Marianne dik 40 jaar geleden voor het laatst).

Vrijdag voorafgaand, nog een check bij de garage en boodschappen doen. Zo’ n camper heeft minder ruimte dan een boot, dus je moet goed nadenken over wat je wel en niet meeneemt.

En zaterdag, 13/8, zijn Cor en Martijn nog op zoek gegaan naar een goede winkel voor camperaccessoires. En gevonden, in Schijndel — dus niet echt naast de deur. De camper was nog niet voorzien van wielkeggen (oprijblokken), die je in voorkomende gevallen wel nodig hebt om min of meer waterpas te gaan staan.

De betreffende zaak in Schijndel is:
Camping Sport De Wit
Rooiseweg 22
5481 SJ Schijndel

Een megawinkel, in alle opzichten. Ze hebben 3 hallen, met een giga vloeroppervlak. In de 3e hal, aan de overkant van de weg, vind je alle camper toebehoren die je maar kunt bedenken. Als ze het daar niet hebben bestaat het waarschijnlijk niet…

Cor kwam opgetogen thuis. Vanuit de watersport komen we nu in een andere wereld, ook qua prijzen. Zijn inschatting: in een watersportwinkel zou alles 4-6 keer zo duur zijn geweest (voor hetzelfde product).