Einde van een motorboot

21 juni 2011 was er een grote brand in de loodsen van een watersportbedrijf aan de Plattedijk te Lemmer. Cor vernam het bericht op het journaal, en ook op teletekst en nieuwssites en dacht — het zal toch niet waar zijn? Er zijn daar meer watersportbedrijven…
Wel waar dus. Door allerlei toeval stond onze Rego Pilot 42 binnen bij watersportbedrijf Tacozijl … aan die Plattedijk etc.

Ons prachtige schip ms Bluebird is bij die brand totaal verloren gegaan. Onwaarschijnlijk weinig wat er dan over blijft van zo’n super compleet uitgerust schip: 17 ton verwrongen staal. Ons schip lag in de loods uiterst rechts…

Gelukkig hechten we niet erg aan “dingen”. En ook zo’n boot is maar een ding. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd, en er waren ook nauwelijks persoonlijke zaken aan boord die niet vervangbaar zijn.

We zijn adequaat verzekerd, denken we, al is het op dit moment nog niet rond. We kopen waarschijnlijk niet opnieuw een schip. Wel zijn we van plan een camper aan te schaffen, want: “World, here we come…!”.